Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 apr 2024 klocka 10.00 - 17.00

Värdskap och bemötande - att skapa mervärde och hållbarhet i ditt företag, fortsättningskurs

Två äldre kvinnor framför en gårdsbutik. En av dem har en kasse med grönsaker i handen och den andra har en krukväxt.

Sammels gård. Foto: Monika Manowska/Westsweden.com

Välkommen till en heldag med fokus på din verksamhet och hur du vill arbeta med ditt värdskap. Du som deltog i kursen den 14 mars har förtur till fortsättningskursen, men även du som inte deltog i grundkursen är välkommmen. Kursen arrangeras av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

En glad kvinna med kaffebricka i handen hälsar välkommen till ett kafé.

Märta hälsar gästerna välkomna med hembakat bröd från Hjulsjö 103. Foto: Johanna Eriksson.

Kursen vill ge dig nya perspektiv, kunskap och tips på hur du som företagare leder arbetet och skapar en välkomnande värdskapskultur.

Värdskapet ska vara hållbart både när det gäller ekonomi och miljö, till exempel att bevara kultur- och naturvärden. Och inte minst kan det skapa starka sociala värden i mötet med andra människor.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar med eller planerar att utveckla företag inom livsmedelsförädling och småskalig landsbygdsturism. Det kan vara inom gårdskafé, gårdsbutik, aktiviteter, upplevelser och boende.

Program

Under dagen få du delta i två workshops. Den ena i grupp och den andra ensam, med inriktning på just ditt eget företag. Föreläsaren kommer att handleda dig.

  • Kort genomgång av föregående kurstillfälle den 14 mars.
  • Redovisning av hemuppgift, för den som deltog i grundkursen.
  • Workshop del 1: Gruppdiskussion med fokus på småskalig landsbygdsturism och livsmedelsförädling kopplat till de olika värdskapsdelarna.
  • Varför och hur man kan arbeta med en värdskapsstrategi.
  • Workshop del 2: Varje deltagare får under handledning av föreläsaren börja skissa på en egen värdskapsstrategi som är kopplad till din verksamhet och din affärsidé.
  • Sammanfattning - vad tar vi med oss vidare.

Kursledare

Kursledare är Amanda Hessle, Värdskapsbyrån, Torsö. Amanda har specialistkompetens och dokumenterad erfarenhet av att hålla i kurser inom värdskap för småskaliga företag inom besöksnäring och livsmedelsförädling på landsbygden.

Jag brinner för besöksnäringen och för mötet mellan människor. Värdskap är den tydliga tråden i min verksamhet. Kunskap, engagemang och glädje finns alltid med mig!

Värdskapsbyrån (vardskapsbyran.se) Länk till annan webbplats.

Anmälan

Din anmälan är bindande efter sista anmälningsdag den 17 mars, vilket innebär att du får en faktura för hela deltagaravgiften. Vi skickar en kallelse till dig efter sista anmälningsdagen.

Anmälan via Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Var:
Herrljunga Hotell och Konferens bredvid tågstationen, Herrljunga kommun.
Kostnad:
Kursavgiften är 500 kronor, exklusive moms. I avgiften ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika samt kursmaterial. Din anmälan är bindande efter sista anmälningsdag den 17 mars.
Sista anmälningsdag:
17 mar 2024

Kontakt

Ann-Charlott Hajdu-Rafis
Länsstyrelsen Västra Götaland
Rådgivare inom landsbygdsutveckling

Telefon: 010-224 56 06
E-post: ann-charlott.hajdu-rafis@lansstyrelsen.se


Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Stortorget 22

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss