Starta livsmedelsverksamhet, digital föreläsning
Planerar du att starta en livsmedelsverksamhet? Nu erbjuder vi en digital och kostnadsfri föreläsning som ger dig matnyttig information inför din verksamhetsstart. Informationen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.
Innehåll
Du kommer att få bland annat att få grundläggande information om livsmedelslagstiftning, vilka tillstånd som kan behövas och vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal, med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Du kommer också att få information om investeringsstöd.
Målgrupp
Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet på Dalarnas landsbygd, med framförallt inriktning på olika typer av gårdsförädling.
Praktisk information
Föreläsningen hålls digitalt via Teams. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator. Använd helst headset för att både höra och höras bättre. Veckan innan föreläsningen får du ett mejl med länk till föreläsningen.
Program
8.30 – 11.45
Livsmedelslagstiftning, tillstånd och lokalutformning, val av ytmaterial, flöden och frågor.
Johanna Eriksson, rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.
11.45
Sammanfattning, frågor
12.00-12.30
Investeringsstöd för förädling av jordbruksprodukter och investeringsstöd för diversifiering av jordbruksverksamhet.
Henrik Hansson, Handläggare från Länsstyrelsen i Dalarnas län berättar om stöden.
- Var:
- Digitalt via Teams
- Kostnad:
- Kostnadsfri
- Sista anmälningsdag:
- 07 maj 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Denna aktivitet finansieras med medel från landsbygdsprogrammet och genomförs i samarbete med Lokal Mat.