Starta livsmedelsverksamhet, digital föreläsning
Planerar du att starta en livsmedelsverksamhet? Nu erbjuder vi en digital och kostnadsfri föreläsning som ger dig matnyttig information inför din verksamhetsstart. Informationen under kursen är allmän och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering. Varmt välkommen!
Innehåll
Föreläsningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftning, vilka tillstånd som kan behövas och vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal, med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Du kommer också att få information om investeringsstöd.
Målgrupp
Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet med inriktning främst på olika typer av gårdsförädling.
Praktisk information
Föreläsningen hålls digitalt via Teams. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator. Använd helst headset för att både höra och höras bättre. Veckan innan föreläsningen får du ett mejl med länk till föreläsningen.
Program
08.30-12.00
Livsmedelslagstiftning, tillstånd och lokalutformning, val av ytmaterial, flöden och frågor.
Johanna Eriksson, rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.
11.45
Sammanfattning och frågor
12.00-12.30
Investeringsstöd för förädling av jordbruksprodukter och investeringsstöd för diversifiering av jordbruksverksamhet.
Henrik Hansson, Handläggare från Länsstyrelsen i Dalarnas län berättar om stöden.
Agenda 2030 i Gävleborgs län
Agenda 2030 ingår i Länsstyrelsen Gävleborgs läns strategiska arbete och verksamhetsplanering.
Vi arbetar för att bidra till att uppfylla målen i den globala agendan, tillsammans med regionala och lokala aktörer.
- Var:
- Digitalt.
- Kostnad:
- Kostnadsfritt.
- Sista anmälningsdag:
- 12 maj 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.